Camping 

Bornholm

Østersøen
588,36 KM2
39.632 indbyggere
Hovedstad Rønne
Oversigt

Danmarks Solskinsø
Bornholm

Bornholm udgør den østligste ende af Danmark, og man kan sagtens finde gode muligheder for camping på Bornholm eller andre typer af ferie. Bornholm er ingen Kreta, men du kan finde stort udbud af hoteller eller campinghytter. En ferie i campinghytte er meget oplagt, da det ikke lige er så nemt at få campingvognen med til øen.

Bornholm er beliggende langt væk fra resten af landet. Øen er kun 588 kvadratkilometer stor og den har et indbyggertal på omkring 40.000.Den største og bedst kendte by på Bornholm er Nexø, men mange kender også de andre byer på øen. Byen Allinge befinder sig ved Bornholms nordlige kyst, og hvis man fortsætter ned langs den østlige kyst kommer man først til Gudhjem og herefter Svaneke. Derudover byder Bornholm også på byen Aakirkeby.

Hvis du tager på Camping på Bornholm, så vil du sikkert også opleve nogle af de populære attraktioner på solskinsøen. Du kan eksempelvis besøge borgruinen Hammershus, eller gå en god tur i Ekkodalen. Et andet oplagt feriemål er Dueodde Strand, som er en af Bornholms mest populære strande sammen med Balka Strand. Dueodde Strand er lang idet den strækker sig over flere kilometer.

 

De fire bornholmske rundkirker

Danmark har i alt kun syv middelalderlige rundkirker, og ikke mindre end fire af disse rundkirker ligger på Bornholm. Hvis man er det mindste historisk eller kirkeligt interesseret, så er rundkirkerne utvivlsomt et besøg værd.

Herudover skal kun lige kort nævnes et lille udpluk af populære attraktioner, som du kan besøge, mens du overnatter på campingpladser på Bornholm. Opalsøen ligger i et gammelt stenbrud, som tidligere var en stor arbejdsplads på Bornholm. En anden stor seværdighed er Helligdomsklipperne, der består af op til 22 meter høje forrevne klippestykker. Helt sikkert et. besøg værd. Seværdigheder og attraktioner løber man ikke tør for.

 

Campinghytter kan være det oplagte valg

Hvis du gerne bare vil hurtigt afsted, uden rejseplanlægningen skal blive alt for omstændig, så betaler det sig at kigge efter campingpladser med campinghytter. Med en campinhytte kan du bare flytte ind, uden at skulle bruge masser af tid på at slå noget op først, og det er en luksus, som mange gerne vil betale lidt ekstra for. Bornholm er øen, hvor du kan finde feriehytter eller campinghytter på de fleste campingplader. Bestil dog helst din hytte i god tid hjemmefra, så du ikke risikerer at der er helt udsolgt af hytter, når du når frem.

 

Bornholmske campingpladser

Bornholms campingpladser er placeret meget spredt rundt på øen. Herunder har vi valgt et lille udpluk af 8 campingpladser på Bornholm, som ligger i nærheden af en af byerne eller langs kysten. På trods af øens beskedning størrelse, så findes der faktisk i hvert fald 15 campingpladser, og det vidner om hvor populær Bornholm er som turistmål. 

Aakirkeby Camping

Charmerende lille campingplads i Aakirkeby.

Gudhjem Camping

Som navnet antyder, så ligger denne plads i den berømte bornholmske by Gudhjem.

Hasle Camping

Hasle Camping er endnu en bornholmsk campingplads, som vil blive beskrevet nærmere senere.

Bådsted Camping

Hvis du er til spændende campingferie, så er dette stedet. 

Nexø Camping

Tag på campingferie på Nexø camping. Her skulle der også være gode muligheder for at finde fine campinghytter.

Lyngholt Familecamping

Måske blandt de mindre kendte campingpladser på Bornholm. Oplev den oversete charme.

Galløkken Strand Camping

Lej en campinghytte eller feriehytte på Galløkken Camping. Her kommer du ikke til at kede dig.

Balka Strand Familiecamping

Desværre måtte Balka Strand Familiecamping lukke sidste år, så hvis du skal campere på Bornholm, så skal du lede andre steder.