Når man er afsted på ferie sammen med familien, så handler det om at skabe lidt hygge og have noget kvalitetstid sammen. Og hvilken bedre måde at opnå det på end ved at spille nogle spil sammen? 

Læs med her og se hvilke sjove spil du kan spille med familien på din ferie.

Kortspil

Et godt dæk kort er altid en sikker vinder og der findes utallige af forskellige slags spil man kan spille med et simpelt dæk kort. Derudover fylder et dæk kort næsten ingenting, og det vil derfor ikke skulle kræve en masse plads i rygsækken eller i kufferten lige at hive med. Man kan også have specielle kortspil som Uno med, det er garanti for mange timers sjov.

Ludo og andre brætspil

Hvis man føler, at man har god plads i sin kuffert eller rygsæk, så kan man også altid tage et godt spil brætspil med såsom ludo. Ludo er noget som alle parter, både store som små, kan få en masse glæde ud af at spille. 

Hvis din familie er ekstra glad for et bestemt slags brætspil, såsom matador, så er det også en god ide at hive dette med. Der kan hurtigt gå nogle timer med lidt kvalitetstid, når man spiller brætspil sammen.

Kongespil

Kongespil er altid en god klassiker under danske sommeraftener og diverse fester. Det er desuden en god ide at tage med, hvis man gerne vil have et spil med familien, som er en smule fysisk og samtidig nemt at forstå. Både små som gamle kan være med til at spille dette spil. Alt hvad der kræves er en flad plæne. 

Sanglege

Hvis i er lidt af en musikalsk familie så kan i jo også altid varme stemmebåndene lidt op og gå i gang med en omgang gode sanglege. Måske kender din familie allerede til en bestemt sangleg, som I nyder at lege sammen, når I har tid? 

Hvis i mangler inspiration til sjove og gode sanglege, så er der skam også masser at finde på nettet. Prøv blot at søge lidt efter dem og se, hvad der dukker op. Sanglege er specielt sjove for de små at deltage i – og ofte kan de også skråle højest!

Drukspil 

Hvis familien består af voksne mennesker, så kan det også være meget hyggeligt at lege nogle sjove drukspil sammen. Der er ingen der siger, at i skal drikke jer fuldstændig i hegnet sammen. Men der er skam mange gode drukspil derude, som man kan få en masse sjov ud af og som det kan være passende at spille sammen med sine forældre og søskende – samtidig med at får sig en lille pind i øret!

Videospil

Hvis i har adgang til en pc, spillekonsol eller lignende, så kan det også være en god ide at tage nogle gode og sjove videospil med. Man behøver ikke at bandlyse al elektronik bare fordi man er på familieferie sammen og ofte kan man få sig nogle rigtig sjove stunder ud af at spille løs på en spillekonsol sammen. Hvis din familie elsker elektronik eller bare godt kan lide at prøve nye spil af sammen kan du derfor prøve at tage nogle sjove videospil med på ferien.